Vecka 1 till 5 2014

Mitt första riktiga corekit köpte jag på hösten 2013. Det var Becky Higgins Cinnamon och jag gillade att det inte var så färgglatt utan lite mer rakt och sobert, ungefär i samma stil som jag brukade göra kort och LO:s. När så januari kom och jag skulle börja sätta ihop mitt första veckovisa album låste det sig totalt för mig. Jag var inte alls nöjd med mina sidor. Sidorna var mörka, dystra och tråkiga! Visst, det är inte roligt att scrappa mörka vinterbilder men det här var så tråkigt att jag började tvivla på om jag verkligen skulle fortsätta.

IMG_5189.JPGIMG_5191.JPG

Jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var som gjorde att det inte kändes rätt. Vecka ett rullade förbi och det gjorde även vecka två och tre.

IMG_5192-0.JPGIMG_5193-0.JPGIMG_5195.JPG

IMG_5197.JPG

Sen kom vecka 4, en vecka när jag fick min nya skrivare som gjorde det lite roligare att skriva ut foton och dekorationer. Ett besök på Pema, utanför Hörby, samma vecka medverkade till att något förändrades i mitt PL- skapande; jag köpte med mig 12×12 ark med färgglada PL-kort hem! Nu kände jag helt plötsligt att det var roligt att dokumentera veckovis och sidorna började växa fram på ett helt annat sätt.

Under samma tid hade jag också köpt Photoshop Elements 12 och börjat försöka lära mig det, vilket ledde till att jag kunde lägga till detaljer på fotona innan jag skrev ut dem och även tillverka mina egna dekorationer.

IMG_5199.JPGIMG_5200.JPGIMG_5202.JPG

Jag vill med det här inlägget visa att skapande är en process som hela tiden utvecklas, både genom erfarenhet och material. Idag, 8 månader efter mitt första veckouppslag har jag helt andra förutsättningar för mitt skapande. Och allt behöver inte kosta så mycket, det hoppas jag att jag kommer att kunna förmedla i mina inlägg framöver.

/Ann-Sofie

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s