Present till lärarna

Hur gör ni, brukar ni ge något till era barns lärare i julavslutningspresent (långt ord!)? Förrutom det som ges gemensamt från klassen har vi aldrig gjort det, men i år har jag knåpat ihop ett blockljus med tillhörande tändsticksask. Tänkte att det var en lagom gåva att ge, inget dyrbart men ändå användbart. Samtidigt tänkte jag att jag skulle vara med i Creactivicas månadstävling där man skulle inspireras av ledorden ”Levande ljus och jul”.

Jag har stämplat på silkespapper och sedan färglagt motivet, som är en stämpel från Hänglar & Stänglar, med distress markers, snöcirkeln (från Magnolia) och God Jul-texten (Panduro Hobby) stämplade jag med distressdyna. När det torkat klippte jag ut motivet rätt nära kanten och lade det på blockljuset. Sen tog jag ett bakplåtspapper och svepte det runt ljuset så att motivet låg slätt mot ljuset och värmde med embossingfönen, när man ser att motivet blir lite klarare i färgen vet man att det är klart. Akta fingrarna för det kan bli lite varmt om man håller för nära.

Ljus 1

Tändsticksasken köpte jag på Gekås och hade ett tråkigt färdigt motiv som jag täckte med röd cardstock och distressade kanterna på, Biltemas dubbelhäftande tejp är perfekt för att få saker att sitta! Motivet på asken är också målat med distress markers. God jul-skylten har jag embossat med klart embossingspulver och när det svalnat gnuggat in färg från distress dynan med en makeup-svamp. Gillar den isiga effekten som blir.

Ljus 1 a

Julstjärnorna på asken är från You-Do, liksom bladen. Pistillerna är från en ”slaktad” ljusmanchett. Sen färdigställde jag ljusen med spets och band. Alla tre har lite variation i färgsättning och band men är ändå lika varandra. Hoppas fröknarna blir glada för sin julpresent.

Ljus 2 Ljus 3

Annonser
Det här inlägget postades i Altrat, Jul och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Present till lärarna

  1. Ping: Vinnare i vår Decembertävling « Creativicas Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s